Skräddare Kom Hem!

Ta hem en skräddare och få hjälp att laga dina favoritplagg. Enklare lagningar och ändringar ger rätt till RUT-avdrag. Foto: Michka Ulvelykke.

Boka tid så kommer en av Mode III:s skräddare hem och gör lagningar och ändringar av hemtextilier och kläder. Ett bra sätt att förlänga livet hos dina textilier och minska klimatpåverkan. Enklare lagningar och ändringar som skräddaren gör hemma hos dig, eller i nära anslutning till din bostad, till exempel gemensam tvättstuga, berättigar till RUT-avdrag. RUT-avdrag innebär att du får dra av halva arbetskostnaden.

Kostnadsexempel (OBS! Efter RUT-avdrag)

  • Lägga upp byxben, 175 kr
  • Korta ärmar på skjorta, 190 kr
  • Förstora midja på byxor, 230 kr
  • Laga gren på byxor, 175 kr
  • Byta dragkedja på jacka, 425 kr
  • Korta ärmlängd jacka, 310 kr

Du bokar tid genom att klicka på ”Kontakta oss” i högermarginalen.

Ett tips! Klicka på bilden ovan, skriva ut, lägg den i ett fint kuvert och ge bort i gåva. Kontakta oss så gör vi upp om betalning, lite speciellt om en vill använda sig av RUT-avdrag.

Liknande event

Guide: Second Hand

Guidning till second hand kan se olika ut, bara en person som får hjälp att hitta rätt butiker och rätt plagg eller en hel grupp. Tips om butiker och klädval.

Skräddarhjälp på kontoret

Varje sunt företag förverkligar FN:s hållbarhetsmål. Ett bra sätt att minska textilindustrins negativa klimatpåverkan är att hjälpa medarbetare att förlänga livet på sina kläder.

Workshop: Laga och upcycla

Gå på workshop Laga och upcycla. Vi kräver inga förkunskaper. Ett roligt sätt att komma igång med sömnad.
Foto: Michka Ulvelykke.